miercuri, 30 decembrie 2009

Anul International al Tinerilor - „Dialog si intelegere reciproca


Scris de Adrian Solcan
Marţi, 22 Decembrie 2009 06:40
In data de 18 decembrie 2009, Organizatia Natiunilor Unite a declarat 2010 ca Anul International Al Tinerilor - „Dialog si Intelegere Reciproca” care va incepe pe data de 12 august 2010 si care are ca obiectiv concentrarea societatii civile, a sectorului privat cat si a guvernelor lumii inspre capacitarea tinerilor.

Prin Anul International al Tinerilor, se doreste atingerea unei participari eficiente si la capacitate maxima a tinerilor in toate aspectele societatii, cu prioritate inspre atingerea Obiectivelor Mileniului.


Dialogul, colaborarea si solidaritatea intre tineri si cu tinerii este de importanta maxima pentru fiecare stat membru in vederea implicarii tinerilor in societate.

Anul International al Tinerilor va fi marcat de o serie de evenimente pe mai multe continente, evenimente orientate inspre cresterea rolului si a pozitiei ocupate de catre tineri la nivel mondial. Al 5-lea Congres al Tinerilor organizat la Istambul precum si Conferinta Mondiala a Tinerilor organizata in Mexic se vor concentra pe „tineri si dezvoltarea sustenabila in contextul Obiectivelor Mileniului”. Singapore pregateste Jocurile Olimpice destinate Tinerilor ce vor inspira tinerii de peste tot in spiritul respectului si colaborarii.

Niciun comentariu: